U bent hier: Startpagina > Het huis > Het huis vroeger

Het huis vroeger


Het huis was oorspronkelijk een boerenhoeve uit de 19e eeuw. In de jaren 1960-1962 is het ingrijpend verbouwd in opdracht van de firma M. & H. Stemmler GmbH uit Keulen.

 

De Gebroeders Stemmler vestigden op de Hundsberg hun "Forschunginstitut", zij het waarschijnlijk vooral om de kosten fiscaal aftrekbaar te maken.

 

Mathias en Heinz Stemmler waren chemici, die o.a. een methode om vlees sneller en beter te conserveren, en een smaakversterker - Glutamal - hadden uitgevonden en daarop over de hele wereld patent hadden verkregen.
Hun bedrijf had vestigingen in Keulen, Parijs, Milaan en New York. En in Wallersheim.

 Op de zolder van een tuinschuurtje is deze foto van 2 x 2 meter gevonden, waaruit blijkt dat hun activiteiten zich ook uitstrekten tot Afrika.
En dat enige feodale trekjes hen niet vreemd waren.


 

Dat het huis vooral voor feesten en partijen voor relaties (en familieleden) werd gebruikt, bleek o.m. uit een goed gevulde wijnkelder.
Jammer genoeg waren de honderden flessen witte wijn die daar nog lagen, allemaal bedorven en moesten deze afgevoerd worden.

 

Ook de inrichting van het huis had feodale trekjes ...

 

Het bedrijf van de gebroeders Stemmler is in de beginjaren van de 21e eeuw beëindigd. In 2003 ging het huis in Wallersheim compleet gemeubileerd en gestoffeerd in de verkoop.

Het huis

Het huis nu Het huis vroeger

Zoeken naar